Një storje tjetër e suksesit…

­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Një storje tjetër e suksesit…

Një projekt i financuar nga Agjencioni Austriak për Zhvillim (ADA) dhe implementuar nga Fondi për Zhvillim Lokal në vitin 2013. Ky është një shembull tipik i një të riatdhesuari nga Zvicra i cili pati vendosur të kthehet në vendin e tij dhe të filloj një biznes të ri duke kombinuar resurset e çmueshme natyrore dhe përvojën e madhe 25 vjeçare ne Zvicër në fushën e njëjtë.

LDF e ka mbështetur këtë fermë përmes modernizimit të stallës ekzistuese, rrethimit të sipërfaqes në ferme dhe shtimin e kapacitetit për 600 pula. Sot, 4 vite pas dhënies së grantit, ky fermer është rritur dhe zgjeruar në mënyrë të konsiderueshme – kryesisht përmes rritjes së kapacitetit prodhues dhe krijimit të bashkëpunimit me fermerët tjerë të cilët prodhojnë nën brendinë e tij.

Për më tepër kliko linçet më poshtë:
Gjermanisht: http://www.albinfo.ch/de/die-schweizer-alpen-in-kosovarischen-doerfern/
Shqip: http://www.albinfo.ch/alpet-zvicerane-ne-fshatrat-kosovare/

Frengjisht: http://www.albinfo.ch/die-schweizer-alpen-in-kosovarischen-doerfern/